Ciasta i desery Przepisy

Babeczki orkiszowe z czekoladą

Dodano: 2 czerwca, 2023
Kategoria
Wegetariański
Poziom trudności
Łatwy
Czas przygotowania
40 min
Ilość porcji
12 porcji

Składniki

  • 140 g mąki orkiszowej drobno zmielonej razowej
  • 140 g mąki pszennej białej gładkiej
  • 100 g naturalnego cukru trzcinowego
  • 1 kawałek proszku do pieczenia BIO AMYLON
  • 3 łyżki kakao
  • 100 g masła
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie czekoladek BIO PROBIO

Babeczki orkiszowe z czekoladą

Babeczki orkiszowe z czekoladą zaczynamy od wymieszania mąki, cukru, proszku do pieczenia i kakao. Dodaj schłodzone roztopione masło, mleko i jajka. Wszystko dobrze wymieszać na gładkie, płynne ciasto i posyp czekoladą.

Formy do muf finek wyłóż papierowymi foremkami. Wypełnij je ciastem około 1 cm poniżej krawędzi.

Piec w 180°C przez około 25 minut.

Wskazówka 1: możesz zetrzeć 3 mniejsze jabłka, zmiażdżyć banana lub dodać do ciasta starte orzechy laskowe lub włoskie.

Lista zakupów