![](https://bioto.pl/wp-content/uploads/2023/06/babeczki-orkiszowe-z-czekolada.jpg)
Kategoria
WegetariańskiPoziom trudności
ŁatwyCzas przygotowania
40 minIlość porcji
12 porcjiSkładniki
- 140 g mąki orkiszowej drobno zmielonej razowej
- 140 g mąki pszennej białej gładkiej
- 100 g naturalnego cukru trzcinowego
- 1 kawałek proszku do pieczenia BIO AMYLON
- 3 łyżki kakao
- 100 g masła
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 1 opakowanie czekoladek BIO PROBIO
Babeczki orkiszowe z czekoladą
Babeczki orkiszowe z czekoladą zaczynamy od wymieszania mąki, cukru, proszku do pieczenia i kakao. Dodaj schłodzone roztopione masło, mleko i jajka. Wszystko dobrze wymieszać na gładkie, płynne ciasto i posyp czekoladą.
Formy do muf finek wyłóż papierowymi foremkami. Wypełnij je ciastem około 1 cm poniżej krawędzi.
Piec w 180°C przez około 25 minut.
Wskazówka 1: możesz zetrzeć 3 mniejsze jabłka, zmiażdżyć banana lub dodać do ciasta starte orzechy laskowe lub włoskie.
Lista zakupów
0