Przepisy

Zupa włoska z kapustą dwuziarnistą

Dodano: 17 maja, 2023
Kategoria
Bezgultenowe, vegańskie
Poziom trudności
Średnie
Czas przygotowania
60 min
Ilość porcji
4 porcje

Składniki

  • 300 g dwuziarnistego BIO PROBIO
  • 1 kawałek cebuli
  • 4 łyżki oliwy extra virgin BIO BIOLINIE
  • 1 kawałek pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka tymianku BIO SONNENTOR
  • 2 marchewki
  • 3 kostki bulionu warzywnego – kostki BIO PROBIO
  • 1 łyżeczka drobnej soli morskiej BIO BIOSAL
  • 1 szczypta czarnego mielonego pieprzu BIO SONNENTOR
  • 1 puszka siekanych pomidorów sterylizowanych BIO BIOLINIE
  • 20 sztuk brukselki
  • 4 łyżki parmezanu

Namoczyć wcześniej podwójną fasolę, aby skrócić czas gotowania.

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Dodaj pokrojony por, pokrojony czosnek i tymianek. Wszystko dobrze wymieszaj i odstaw na około 5 minut. Dodać pokrojoną w plastry marchew, odsączone dwuziarniste, 3 kostki bulionu warzywnego i 1500 ml wody. Dodaj sól i pieprz i gotuj przez około 15 minut.

Na koniec dodaj pokrojone pomidory do zupy, pokrój kapustę na pół i gotuj do miękkości przez kolejne 20 minut.

Wskazówka: podawaj zupę posypaną startym parmezanem

Lista zakupów