Kategoria
Bezgultenowe, vegańskiePoziom trudności
ŚrednieCzas przygotowania
60 minIlość porcji
4 porcjeSkładniki
- 300 g dwuziarnistego BIO PROBIO
- 1 kawałek cebuli
- 4 łyżki oliwy extra virgin BIO BIOLINIE
- 1 kawałek pora
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka tymianku BIO SONNENTOR
- 2 marchewki
- 3 kostki bulionu warzywnego – kostki BIO PROBIO
- 1 łyżeczka drobnej soli morskiej BIO BIOSAL
- 1 szczypta czarnego mielonego pieprzu BIO SONNENTOR
- 1 puszka siekanych pomidorów sterylizowanych BIO BIOLINIE
- 20 sztuk brukselki
- 4 łyżki parmezanu
Namoczyć wcześniej podwójną fasolę, aby skrócić czas gotowania.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Dodaj pokrojony por, pokrojony czosnek i tymianek. Wszystko dobrze wymieszaj i odstaw na około 5 minut. Dodać pokrojoną w plastry marchew, odsączone dwuziarniste, 3 kostki bulionu warzywnego i 1500 ml wody. Dodaj sól i pieprz i gotuj przez około 15 minut.
Na koniec dodaj pokrojone pomidory do zupy, pokrój kapustę na pół i gotuj do miękkości przez kolejne 20 minut.
Wskazówka: podawaj zupę posypaną startym parmezanem
Lista zakupów
0